Oprecht equine assisted coaching

Coaching met behulp van paarden


Paard1De Paarden

Wessel is een Friese ruin en geboren in 1999, Sinds 2015 verblijft hij bij ons. Wessel is een enthousiast, vriendelijk paard en erg lief voor kinderen. Of er nu een volwassen persoon met hem aan het werk gaat of een jong kind, hij past zich gewoon aan. Wessel heeft al diverse keren volwassenen en kinderen met angst weten te helpen. Zelfs al heb je niets met paarden dan is het de moeite waard om met Wessel kennis te maken. 

Zo heeft Wessel een persoon die angst heeft om op het paard te gaan zitten over de drempel geholpen. 

Sinds 2018 heeft Wessel versterking gekregen in de vorm van Lola, een lieve Fjordenmerrie. Lola is 24 jaar(2018) en staat ondanks haar leeftijd nog volop in het leven.  Ze heeft veel energie, een goudeerlijk karakter en is superlief.

Doordat met pijn in ons hart Wessel is heengegaan. Ging er ook weer een deur open Cornelis is er nu om Lola te ondersteunen Cornelis is een 4jarige ruin die nog erg groen was toen hij bij ons kwam. Door hem zelf de basistrainingen te hebben gegeven. Grondwerk, schrik/obstakeltraining, dubbele lange lijnen en het eerste zadel.Kwam ik erachter dat Cornelis ook geschikt was voor het coachwerk. Cornelis was op dat moment nog een kind/ kleuter die nog veel mocht leren. Doordat er een coachee was die met haar eigen kinderen de nodige strubelingen had. Besloot ik Cornelis in te zetten.Wat was dat een mooi resultaat wat gaf hij die moeder inzichten.  Cornelis is zowel onder het zadel als voor de wagen een geweldig paard. 

Ondertussen zijn er nog Pimmetje, Nova, Lucky en Twincle bijgekomen. Vier leuke schetlanders die gewend zijn aan kinderen en van alle aandacht genieten. 

De paarden geven je vertrouwen en willen je graag helpen. Het coachen zelf gebeurt nooit op het paard maar ernaast.