Oprecht equine assisted coaching

Coaching met behulp van paarden

Waarom Equine assisted coaching? 
Een paard is een sociaal kuddedier dat gericht is op samenwerking, dat maakt hem een expert in het lezen van lichaamstaal. Hij is uitermate gevoelig voor het gedrag en de innerlijke belevingswereld van de ander. Omdat paarden daar altijd en direct op reageren, hebben ze een belangrijke signaalfunctie bij het gewaarzijn van lichaam en geest. Paarden houden de mens zo een spiegel voor als het gaat om (onontdekte of afgedekte) emoties en gedachten. Ze helpen daarmee ook om de focus gericht te houden op de onmiddelijke ervaring in het hier en nu.


Hoe gaan we te werk? 
De coach is degene die faciliteert. Het paard is de co-coach die samen met de coachee (de persoon die gecoached wordt) eenvoudige opdrachten uitvoert. Dat gebeurt altijd op de grond, er wordt dus niet paard gereden. De coach observeert welke interactie er tijdens de coachsessie tussen de coachee en het paard plaats vindt. Over deze gebeurtenissen gaat de coach in gesprek, dan wordt onderzocht of de gebeurtenissen herkenbaar zijn in het dagenlijks leven van de coachee. Als de coachee deze situaties herkent, kan hij desgewenst op zoek gaan naar oplossingen. Dit kan door middel van experimenteren en oefenen tijdens de coachsessie met het paard. Op deze wijze zal de coachee ontdekken en ervaren wat het best bij zijn persoon past als oplossing in zijn of haar dagelijks leven. Een coachsessie meemaken betekent ervarings en oplossingsgericht leren. Goed om te weten; Equine assisted coaching kan zowel individueel als voor teams worden toegepast. Men hoeft geen ervaring te hebben met paarden om een coachsessie met een paard te ervaren. 


Voor wie?
Voor iedereen die zich wil ontwikkelen, zowel persoonlijk als bedrijfsmatig. De coachsessies kenmerken zich door activiteiten die plaatsvinden op de grond, naast  het  paard en niet op het paard. Ervaring met paarden is daarom zeker niet noodzakelijk. Kortom het kan je meer stabiliteit en doorzettingsvermogen opleveren waardoor jij je krachtiger in het leven voelt staan en je directe omgeving jou nog meer waardeert.

Het resultaat
- Persoonlijk leiderschap
- Communicatie
- Overtuigingen
- High Sensitive Persons (HSP)
- Jezelf durven zijn
- Grenzen aangeven
- Post Traumatische Stress (PTTS)
- Keuzes maken