Oprecht equine assisted coaching

Coaching met behulp van paarden

De coach

Mijn naam is Rob Landweer, een bourgondische Brabander, die van het leven geniet.

Na 22 jaar als arbeidstherapeut werkzaam geweest bij het Ministerie van justitie en veiligheid.  Heb ik besloten het roer om te gooien. 

Tijdens deze 22 jaar mocht ik met veel verschillende doelgroepen werken en de laatste 1,5 jaar als traject begeleider in de re- integratie. Sinds juni 2016 werkzaam in deeltijd als ambulant / persoonlijk begeleider, casemanager in de zorg. Daarbij werkte ik met personen met autisme, als gezinsbegeleider en in de verslavingszorg. Mijn passie is om jou met mijn paarden naar een hoger niveau van bewustwording te brengen waardoor jij jezelf optimaal kunt ontwikkelen en het beste uit jezelf kunt halen.

Op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met paarden. Bij kennissen in de achtertuin is het begonnen. Een zwarte shetlander met een stuk tuinslang om zijn hals en daar gingen we.

Mijn dochter wilde gaan paardrijden, daardoor ben ik samen met haar weer begonnen.  Beide beleefden we er veel plezier aan.  We reden bij maneges paard en daar kwam het verlangen naar boven om een eigen paard te hebben. Dit verlangen heeft een aantal jaren standgehouden totdat ik aan een opleiding begon waar men paarden als co-coach inzette.

Na een aantal paarden bekeken en gereden te hebben kwam WESSEL op mijn pad. Met hem rijden we recreatief en spannen hem ook geregeld in voor de menwagen. Daarnaast is Wessel het paard waar ik hoofdzakelijk mee coach. Lola kwam in oktober 2018 ons team versterken.  In 2020 hebben we met pijn in ons hart afscheid meten nemen van Wessel.  Waar deuren lijken dicht te gaan gaan er toch ook weer deuren open. Cornelis komt Lola ondersteunen.

Doordat ik Wessel moeilijk op de trailer kreeg ben ik me steeds meer gaan interesseren voor het gedrag van paarden. Daardoor begon ik de opleiding  E-Quinoloog Bij Annemarie v/d Toorn, e-quine.com. Nu het 3e laatste jaar. De opleiding Instructeur Paard & Gedrag een niveau 3 instructeursopleiding, erkend door de KNHS en NOC*NSF

In 2014 heb ik een bekapcursus gevolgd (Groenhorst College Barneveld). Tijdens deze opleiding heb ik stagegelopen bij een hoefsmid om het vak onder de knie te krijgen.

In 2014 startte ik aan de opleiding Equine Assisted Coaching (Keulseweg level1) en de vervolgopleiding . De methodieken die gebruikt worden zijn volgens het model Eguine Assisted Psychotherapie (EAP) en Intuitieve Coachmethodiek. De Keulseweg is erkend door het CRKBO en geaccrediteerd door het NOBCO/EMCC, EQA-geaccrediteerd op practitioner niveau.

Doordat ik zelf HSP ben volgde ik een opleiding tot Ervaringsdeskundige Hooggevoeligheid. Na het afronden van de coach opleidingen, wilde ik me verbreden. Zo kwam ik bij de opleiding tot EMDR therapeut en Cref- Behandelaar (2015, IKEV).  In 2018 heb ik dit uitgebreid met Access Bars en de Paardenkracht voor Pubers en daarmee ben ik een gecertificeerd kinder jongeren coach. 

De combinatie van de opleidingen en mijn werkervaring maken dat ik de kleinste signalen van zowel mens als paard observeer en dit weet in te zetten, bij het coachen van Personen en het trainen van paard, eigenaar / ruiter.